REPORTAŽA AVDICIJE 2016:

Letošnja avdicija je potekala v soboto, 5. marca, v klubu Cirkus.

Po končanem razpisu, ki se je letos zaključil 28. decembra 2015, je potekal izbor med 35 prijavljenimi skupinami. Skupini Alarm in Jazz In The Pants sta se na avdicijo uvrstili po številu zbranih všečkov na Facebooku, 9 pa jih je izbrala organizacijska ekipa Vičstocka. Na avdiciji je torej nastopilo 11 skupin in sicer: D'Šups, Jazz In The Pants, Nubira, Diareja Eksploziv, Alarm, Niddeon, Rock Angeles, Strip, Vestripullum, The Mint in From Ashes. Bandi so nam postregli z jazz in funk melodijami, rock in metal ritmi ter bolj ali manj vsem vmes. Kot vedno, se ke tudi letos za vsakega našlo nekaj.

Strokovno komisijo so letos sestavljali Jure Longyka, Janez Dovč in Matevž Šalehar - Hamo. Naloga komisije je bila izbirati najbolj kvalitetne glasbene skupine, ki maja nastopijo na glavnem delu festivala. Žirantje ocenjujejo izvirnost avtorskih skladb, izvedbo in celostno podobo skupine. Štelo pa je seveda tudi mnenje publike, ki je svoj glas lahko oddala s pripisom favorita na zadnji strani karte. Letos so imeli člani komisije in publika precej težko nalogo, saj je bila konkurenca precej huda, žanri pa precej raznoliki. Pa vendar jim je uspelo.

Po koncu avdicije je sledila izbira finalistov, ki bodo nastopili na Vičstocku, 13. maja 2016. To so: Jazz In The Pants, Strip, The Mint, From Ashes in Nubira. Vas zanima, kako dobre so navedene skupine? Vabljeni na Vičstock 2016.

KONTAKT

Društvo Močvirski tulipan

Samostojno športno, ustvarjalo in raziskovalno društvo

Tržaška cesta 72, 1000 Ljubljana

Družbena omrežja

Facebook

Instagram